У Королівстві Тонга сталося потужне виверження вулкана / фото REUTERS

Після виверження вулкана і цунамі, що послідувало за ним, королівство Тонга стало буквально відрізаним від світу. На архіпелазі досі ведуться роботи з відновлення зв'язку, а влада припускає, що кількість жертв може збільшитися.

Про це повідомляє REUTERS.

За даними місцевої влади, невеликі зовнішні острови Тонга сильно постраждали від сильного виверження вулкана і цунамі: ціле село було зруйноване, а багато будівель стерті з лиця землі. Це викликає побоювання, що кількість жертв може зрости.

Відео дня

Знімки, зроблені розвідувальними польотами Сил оборони Нової Зеландії, показали "тривожні" сцени зруйнованого села на острові Манго і зруйнованих будівель на сусідньому острові Атата.

Читайте такожУкраїнські полярники побачили в Антарктиді хвилі від вулкана біля Тонга (відео)

На цей час підтверджена загибель двох осіб, але через відсутність зв'язку в південно-тихоокеанській острівній державі істинний масштаб трагедії неясний.

Як показують аерофотознімки, надані Новою Зеландією та Австралією, постраждалі острови накриває товстий шар вулканічного попелу.

Згідно з супутниковими знімками, зробленими приблизно через 12 годин, Острів Хунга-Тонга-Хунга-Хаапай, розташований на сейсмічно активному Тихоокеанському вогняному кільці, практично зник після вибуху.

Нагадаємо, сильне виверження підводного вулкана сталося в Тихому океані. Восьмихвилинне виверження було таким потужним, що схожі на гуркіт грому звуки були чутні навіть на Алясці. Виверження супроводжувалося землетрусами та викликало хвилі цунамі висотою до чотирьох метрів.

Вас також можуть зацікавити новини: