Погода на завтра / Фото ua.depositphotos.com

Грудень в Україні одразу заявить, що він зимовий місяць. 1 числа в деяких областях України очікується 10-градусний мороз та посилення вітру до штормових поривів. Про це попередила синоптик Наталка Діденко.

"Найближчої ночі на Київщині, Житомирщині, Чернігівщині, окремих районах Вінницької та Хмельницької областей повітря візьметься відчутним морозцем, очікується -5...-10 градусів", - спрогнозувала вона.

Проте, за даними синоптика, на решті території України вночі буде помірно морозно, -1...-5 градусів, а вже вдень 1 грудня температура повітря підвищиться до -4°...+1°.

Відео дня

"Вітер залишається східним, південно-східним, поривчастим, а на сході та південному сході України ймовірні сильні штормові пориви, включно з водною прибережною зоною", - зазначила Наталка Діденко.

За її словами, завтра та найближчі кілька днів в Україні домінуватиме суха погода, без опадів. 

"Із зміцненням морозу посилиться ожеледиця на дорогах та тротуарах - дуже обережно ходіть та кермуйте!" - попередила вона.

Погода у грудні

За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, грудень-2022 в Україні можна поділити на дві частини. Першга половина місяця буде хододною та сухою, а у другій половині очікуються опади та аномальне тепло.

Очікується, що справжня зимова погода настане "за розкладом" - з перших днів грудня. Водночас, за даними народного синоптика станіслава Щедріна, грудень буде найтеплішим місяцем цієї зими з достатньою кількістю опадів.

Синоптики Укргідрометцентру прогнозують, що середньомісячна температура та кількість опадів у грудні буде в межах кліматичної норми.

Вас також можуть зацікавити новини: