Порошенко висловив вдячність кувейтському керівництву / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко провів переговори із еміром Держави Кувейт шейхом Сабахом Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабахом, в ході яких було досягнуто домовленості щодо спрощення візового режиму між країнами на основі взаємності.

Як повідомили у прес-службі глави Української держави, Порошенко висловив вдячність кувейтському керівництву за послідовну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України.

Під час зустрічі лідерів України та Катару було обговорено можливості більш тісної співпраці двох країн в рамках міжнародних організацій та підтримки Кувейтом зовнішньополітичних ініціатив України. Йшлося також про перспективи взаємодії в рамках непостійного членства Кувейту в Раді безпеки ООН у 2018–2019 роках, зокрема щодо питання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу, та членства України в Раді з прав людини ООН у 2018–2020 роках.

Відео дня

Читайте такожЯпонія спростила візовий режим для України

Емір Кувейту підкреслив, що його країна послідовно виступає проти будь-якої агресії щодо держав.

Крім того, були розглянуті актуальні питання розвитку українсько-кувейтського співробітництва в торговельно-економічній, інвестиційній, енергетичній, військово-технічній та інших сферах взаємної зацікавленості. Сторони погодилися з необхідністю вживати подальших скоординованих заходів з метою нарощування обсягів двостороннього товарообігу.

Також було досягнуто домовленість щодо спрощення візового режиму на основі взаємності та включення України до переліку держав, громадянам яких візи оформлюються в міжнародному аеропорту Кувейту або в електронному вигляді. «Такий крок має сприяти активізації контактів ділових кіл та відкрити додаткові можливості для національних туристичних галузей», - йдеться в повідомленні.

Раніше у Британії визнали потребу змінити візовий режим для України.