Турбйорн Ягланд / фото Council of Europe

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд став другим із західних лідерів, які привітали Володимира Путіна з переобранням на посаду президента Російської Федерації.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, відповідний вітальний лист оприлюднила сьогодні Рада Європи.

Генсек Ради Європи висловив сподівання, що новий мандат Путіна на перебування на посаді президента буде періодом миру та процвітання для російського народу.

Відео дня

Читайте такожКлімкін: для Росії вже немає "червоних ліній", вона розпочала війну проти цивілізованого світу

«В Раді Європі ми сподіваємося, що ваш новий мандат буде періодом миру та процвітання для російського народу. Росія є важливим членом нашої організації. Я сподіваюся, що у найближчі роки вашого президенства ваша країна активно братиме участь у всій діяльності Ради Європи, дотримуючись наших спільних стандартів прав людини, демократії та верховенства права на користь всьому російському народу», - наголосив Ягланд.

За його словами, «у цей особливо складний для Європи період наш спільний обов’язок - працювати разом для консолідації та посилення нашого спільного європейського законодавчого простору та простору прав людини від Лісабона до Владивостока».

Раніше стало відомо, що привітання Путіну надіслав президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр. Всі інші лідери Заходу, у тому числі і США, утримуються від привітань.