У партії пообіцяли провести розслідування / Фото УНІАН

За останні 2 роки внески від фізичних осіб в казну БПП склали майже 6 мільйонів гривень. Активісти громадського руху "Чесно" провели розслідування, щоб з'ясувати, як фінансується партія президента.

Як говориться у матеріалі на Українській правді, гроші заводилися через персональні дані бюджетників, а самі пожертви маскували під членські внески. Представники "Чесно" вирушили на Рівненщину та Харківщину. У цих регіонах проживає понад дві третини донорів усієї БПП, значна частина з яких – освітяни.

Читайте такожНовий корупційний скандал: журналісти з’ясували, навіщо Кононенку літієве родовище

Відео дня

Учителі, з якими поспілкувалися активісти, розповіли, що давали штабам БПП свої персональні дані для членства у територіальних та дільничних виборчих комісіях. З'ясувалося, що без їхнього відому їх включили у партію та оформили внески від них.

"Від почутого одна з учительок навіть розплакалася", - говориться у матеріалі. Утім, багато учителів відмовилися говорити під запис.

Зазначається, що у партії БПП "Солідарність" зацікавилися результатами розслідування "Чесно" та пообіцяли провести службову перевірку. 

Як повідомляв УНІАН, станом на серпень минулого року Національна поліція України порушила 14 кримінальних проваджень та притягнула 70 осіб до адміністративної відповідальності за порушення порядку фінансування політичних партій.