Адвокат запевняє, що Саітов прийде в орган досудового слідства / фото УП

Четвертий підозрюваний у справі про напад на народного депутата України від "Блоку Петра Порошенко" Мустафу Найєма Магомед-Амін Саітов повернеться до Києва після боксерського турніру в Баку (Азербайджан).

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявив адвокат Олег Іщенко, який представляє інтереси ВГО "Діаспора чеченського народу".

Відповідаючи на запитання про те, чому один з учасників конфлікту залишив Україну, Іщенко зазначив, що Саітов є засновником фірми "Бумбокс-промоушнс".

Відео дня

"Він організував боксерський турнір у Баку. Цей турнір зараз триває. І, як представник "Бумбокс-промоушнс", він у будь-якому разі їхав туди", - сказав адвокат.

За його словами, квиток Саітова було придбано о 15.08 30 квітня. "Тобто, ще до цієї бійки", - додав Іщенко і зазначив, що Саітов на той момент вже збирався їхати в аеропорт.

Читайте також"Я в шоці від рішення суду": Найєм про запобіжні заходи щодо своїх кривдників

Адвокат запевнив, що Саітов "звичайно ж, повернеться сюди, як тільки закінчиться турнір".

"Безумовно, він повернеться сюди після закінчення турніру. Якщо мені пам'ять не зраджує, це буде або в суботу, або з понеділка. І, звичайно ж, він прийде в орган досудового слідства. Надалі йому буде обрано запобіжний захід і він буде таким же учасником усіх цих судових розглядів, якими на сьогодні є інші три учасники", - сказав Іщенко.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня у центрі Києва автомобіль Найєма підрізав Mercedes, розпочалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один з незнайомців ударив депутата в обличчя. Зловмисники з місця події зникли. Найєма госпіталізували і згодом прооперували.

Правоохоронці за підозрою в нападі затримали трьох чоловіків. Двоє з них мають громадянство РФ і перебувають на території України на підставі посвідок про тимчасове проживання, ще один - громадянин України. Затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Четвертий підозрюваний у нападі на депутата Магомед-Амін Саітов. Йому заочно оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України, і він оголошений в розшук. Як повідомив у Facebook член колегії МВС, народний депутат Антон Геращенко, Саітов у день скоєння злочину вилетів у Баку.

2 травня одному із затриманих за підозрою в побитті депутата - Магомеду-Саліху Саітову - суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати місце проживання. Суддя зобов'язав Саітова носити електронний браслет, а також здати паспорти терміном до 30 червня 2018 року.

3 травня Шевченківський районний суд Києва обрав ще двом підозрюваним (громадянин України Ахмед Саітов і громадянин РФ Умал Тімербулатов) запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце проживання у період з 23.00 до 06.00 до 30 червня.