Бабченка застрелили 29 травня в Києві / фото facebook.com/babchenkoa

Міністерство закордонних справ Росії вимагає від української влади "докласти всіх зусиль до оперативного розслідування" вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Як повідомили у прес-службі МЗС РФ, у Москві очікують, що профільні міжнародні інстанції та НУО візьмуть хід розслідування під свій контроль.

Читайте такожЖурналіст показав фото з місця вбивства Аркадія Бабченка

Відео дня

"Рівень фізичного насильства, вбивств щодо працівників ЗМІ в цій державі неухильно зростає, а їхнє розслідування не призводять до покарання злочинців", - йдеться у повідомленні російського зовнішньополітичного відомства.

У спілці журналістів РФ обурилися вбивством Бабченка в Києві та висловили надію на те, що правоохоронні органи знайдуть причетних до цього злочину, повідомляє «РІА Новости».

У свою чергу, постпред Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич переконаний, що "бути журналістом в Україні вкрай небезпечно".

Раніше Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

Як повідомляв УНІАН, у Києві 29 травня вбили російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка. У поліції назвали першу версію мотивів злочину - професійна діяльність.

"Пригода сталася у Дніпровському районі. Дружина була у ванній кімнаті. Вона почула звуки, вийшла і побачила чоловіка в крові. Викликала швидку, його забрали, він помер у кареті швидкої. На місці працює слідчо-оперативна група, керівництво з'ясовує обставини", - розповів спікер Нацполіції Ярослав Тракало.