Комісія вважає, що дії Марущинця є несумісними з дипломатичною діяльністю / фото Facebook Василя Марущинця

Міністерство закордонних справ України звільнило консула у Гамбурзі Василя Марущинця через порушення присяги державного службовця, що пов'язано з його антисемітськими висловлюваннями.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі МЗС України у зв’язку із повідомленнями, які набули значного резонансу щодо дій консула Генерального консульства України в Гамбурзі Василя Марущинця.

"Дисциплінарною комісією з розгляду дисциплінарних справ Міністерства закордонних справ України здійснено дисциплінарне провадження у формі службового розслідування, за результатами якого комісія дійшла висновку, що дії В.І.Марущинця розцінюються як порушення Присяги державного службовця, правил етичної поведінки державних службовців, дії, що шкодять авторитету державної служби", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У цьому зв'язку сказано, що "комісія вважає, що дії Марущинця є несумісними з дипломатичною діяльністю та принципами державної служби та запропонувала застосувати до нього дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з посади державної служби".

Читайте такожТорт із написом "Mein Kampf": Єльченко закликав не судити про Україну по консулу-антисеміту

"Наказ про звільнення В.І.Марущинця з посади та дипломатичної служби видано 30 травня 2018 року", - наголошується у повідомленні.

"Копію дисциплінарної справи та результатів службового розслідування, резонансні дії якого можуть містити ознаки кримінального злочину (розпалювання міжнаціональної ворожнечі), буде передано для подальшої правової оцінки до правоохоронних органів", - наголосили в МЗС.

Як повідомляв УНІАН, раніше консула України у Гамбурзі відсторонили на час дисциплінарного провадження у зв’язку з інформацією про його антисемітські висловлювання.

Речник МЗС Мар'яна Беца зазначала, що українське зовнішньополітичне відомство завжди засуджувало будь-які прояви антисемітизму, дискримінації, всі форми ксенофобії і ніколи не допускало цього явища серед своїх співробітників. У ситуації з Марущинцем вона пообіцяла, що в МЗС ретельно розберуться і зроблять висновки на майбутнє.