Дії Угорщини - це втручання у внутрішні справи України \ Фото news.church.ua

Дії угорської влади щодо запровадження посади уповноваженого Закарпатської області є замахом на територіальну цілісність України.

Таку думку на своїй сторінці в соцмережі висловив голова Організації українських націоналістів (ОУН), перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Богдан Червак. "Уряд Угорщини, як на мене, перейшов червону лінію. Призначення "уповноваженого з питань Закарпатської області" - безпосереднє втручання у внутрішні справи України, замах на територіальну цілісність. За це б’ють по зубах", - написав Червак.

За його словами це все через те, що місцева влада більше прислухається до Будапешту, ніж до Києва. Також голова ОУН пов'язує такі рішення з прагненнями надати угорській мові статусу офіційної в певних регіонах.

Відео дня

"Загравали у мовних питаннях? Не хотіли бачити угорських прапорів на адміністративних установах? Дочекалися хамства і зневаги до своєї країни", - зазначив громадський діяч.

Ноти протесту, яку вручило МЗС України вже замало, ті регіони, як підкреслив Червак, мають зрозуміти, що Україну треба поважати. Один з варіантів, за його словами, це ввести на територію Закарпаття бойові підрозділи ЗСУ і розпочати бойове злагодження.

Голова ОУН впевнений, що у цьому випадку можна висунути Будапешту вимоги про моральну і матеріальну компенсації за злочини перед Карпатською Україною, які вчинили угорські окупанти у 1939 році.

Як повідомляв УНІАН, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не вірить у реалістичність прагнень України вступити до НАТО і ЄС. В Україні вважають, що слова Орбана "відображають підходи країни агресора" і не відповідають політиці ЄС. 

Також МЗС України вимагає від Угорщини пояснень через антиукраїнські заяви прем’єр-міністра Орбана і рішення уряду створити міністерство, відповідальне за розвиток Закарпатської області.