REUTERS

Повноваження народного депутата України Надії Савченко як члена Парламентської Асамблеї Ради Європи може підтвердити лише ПАРЄ на своєму засіданні в січні 2015 року.

Як передає кореспондент УНІАН, по це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко на засіданні Погоджувальної ради голів фракцій та комітетів парламенту.

Вона наголосила, що парламент України не має повноважень “своїм рішенням зробити пані Савченко членом ПАРЄ”.

Відео дня

Читайте такожСавченко обіцяє продовжити голодувати, якщо суд не змінить рішення

Вона зазначила, що фракція “Батьківщина” має рекомендувати її кандидатуру і її повноваження як інших членів делегації українського парламенту в ПАРЄ, будуть затверджені на засіданні ПАРЄ, яке відбудеться у січні 2015 року.

“Ми можемо її рекомендувати, і для цього не потрібно голосування у Верховній Раді. А це має зробити фракція, яка її рекомендує, а вже перше засідання (йдеться про засідання ПАРЄ - УНІАН), яке відбудеться у січні, підтвердить повноваження пані Савченко”.

В той же час Геращенко закликала лідерів фракцій, щоб уже на цьому тижні були сформовані всі міжнародні делегації парламенту України, “тому що у нас уже в січні відбувається засіданні нашої делегації в ПАРЄ, а також в січні має приступити до роботи наша делегація в ЄС”.

Вона попросила лідерів фракцій подати кандидатури до цих делегацій.