REUTERS

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко хотіла би сказати президенту РФ Володимиру Путіну, що "Україна ніколи не була меншовартiснiшою від Росії, і не потрібно нас принижувати".

Відповідаючи в інтерв'ю УНІАН на запитання, що б вона сказала Путіну та російським посадовцям, які утримують її у російській в’язниці, Савченко наголосила: "Україна ніколи не була меншовартiснiшою від Росії. Ми були, ми є, ми будемо Україною і українцями! В нас є своя історія, культура, самобутність. Не потрібно нас принижувати, називаючи "малоросами" чи "новоросами". Ми - українці, ми - Україна! Ми вам не "братья ваши меньшие", ми вам рівні".

Читайте такожСавченко: Російські журналісти загинули від мінометного вогню "своїх же сепаратистів"

Відео дня

При цьому вона підкреслила, Росія утримує не тільки її, а ще багатьох українців.

"Якщо відпустять інших викрадених українців, заберуть руки геть від Криму і України, то можуть мене публічно розстріляти собі на радість", - сказала Савченко.

На запитання, чого б вона побажала українській владі та звичайним українцям перед початком 2015 року, Савченко зауважила: "Воїнам – вижити, народу – вистояти і не зневіритись. Владі – захистити свій народ. Україна переможе! Разом ми сила!".

Крім того, вона зауважила, що вдячна Україні і світові за небайдужість до її справи, а також до України в цілому.

"Я відчуваю цю підтримку, значить, її достатньо", - сказала Савченко.

Вона також зауважила, що до неї звичайне ставлення у СІЗО.

"Я тут почула: «в тюрьме плохо живется больным и нищим». І це правда. В’язниця як в’язниця, ставлення - звичайне. Як я подала приклад своїм ставленням, так і вони почали до мене ставитись. До інших ув’язнених ставляться більш фамільярно і хамовито. Здоров’я трохи підкачало, але вже краще", - розповіла Савченко.

Читайте такожСавченко обіцяє продовжити голодувати, якщо суд не змінить рішення

Відповідаючи на питання, як вона збирається виконувати функції народного депутата України, Савченко зауважила: "Поки що – заочно. Хіба що - своїм прикладом стійкості. А щодо законопроектів, не знаю. Зараз я обмежена в інформації і в безпосередньому контакті зі своїм народом, щоб усвідомити ситуацію на даний момент. Поки що над цим думаю".

Повний текст інтерв'ю розміщено на сайті УНІАН.