Журналіст назвав УПЦ МП найбільшим ворогом / фото УНІАН

Більша частина відповідальності за початок війни між Україною і Росією лежить на Українській Православній церкві (Московському патріархаті).

Таку думку висловив волонтер і журналіст Родіон Шовкошитний, передає «Обозреватель». За його словами, саме УПЦ МП була головним інструментом у підготовці російської агресії ще задовго до подій 2014 року.

Читайте такожЕкзархи Константинопольського патріархату повернулися до Києва для підготовки "до об'єднавчого собору"

Відео дня

"Саме звідти пішли лекції Гундяєва про те, що України ніколи не існувало, української мови ніколи не було тощо. Тобто, ось є Москва, вона правонаступник Київської Русі, ми єдині такі правильні, а Україна — це взагалі якась нісенітниця. Звідти все починалося", — пояснив Шовкошитний.

Він нагадав, що в 2014 році саме в Святогірській лаврі (православний монастир Московського патріархату в Святогірську, Донецької області) бойовики Ігоря "Стрелкова" Гіркіна ховалися самі й зберігали там озброєння. А сам Гіркін стверджував, що в його охороні служили монахи з цієї лаври.

"Величезна кількість попів Московського патріархату на Донбасі брала участь у катуванні полонених, допитували їх, зомбували, освячували ту війну з боку сепаратистів проти нас", — зазначив журналіст.

"Це найбільший ворог. Якщо ми зараз знищимо Московський патріархат — ми позбавимо Росію величезного важеля впливу, яким вони зомбують мізки українців", — підсумував Шовкошитний.