Фото УНИАН

У Харкові з сьогоднішнього дня введено підвищений режим патрулювання.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це сьогодні повідомив голова обласної державної адміністрації Ігор Балута під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Крістофом Вайлем.

«Наші вороги намагаються дестабілізувати ситуацію в регіоні, це зрозуміло – ми дуже важливі. Від лінії фронту до нашої адміністрації близько 230 км, проте, як ви бачите, в місті все спокійно. Хоча від цілеспрямованих диверсій або терактів дуже складно захиститися, незважаючи на всі зусилля наших спецслужб», - зазначив Балута.

Відео дня

Він наголосив, що сьогодні з 15:00 у місті вводиться підвищене патрулювання.

Читайте такожВідпрацьовану в Харкові антитерористичну технологію реалізують і в інших регіонах - Турчинов

«Кількість співробітників правоохоронних органів на вулицях міста та області буде збільшено у два рази. Також вони будуть забезпечувати патрулювання біля адміністративних центрів і державних об'єктів особливого значення. На території цих об'єктів або біля них буде стаціонарно встановлена легка бронетехніка. У патрулюванні будуть задіяні близько 2400 співробітників», – сказав Балута.

Як повідомляв УНІАН, у Харкові 19 січня неподалік будівлі Московського районного суду стався теракт, внаслідок якого були травмовані 13 осіб. МВС та СБУ заявили про початок екстрених антитерористичних заходів у Харкові.

21 січня начальник Головного управління МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв повідомив, що з 22 січня у Харкові вулиці міста щоденно патрулюватимуть близько 400 правоохоронців.

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголосив, що «кількість нарядів патрульних на території міста буде більш ніж подвоєна».

Читайте такожХарків щоденно патрулюватимуть близько 400 правоохоронців

«До посиленого патрулювання по місту будуть залучені насамперед Національна гвардія України, патрульна служба МВС, в посиленому режимі Академія МВС, Академія Національної гвардії та ДСНС. Таким чином, із залученням техніки, в ряді моментів ми залучаємо легку напіввійськову техніку, я думаю, що ми покриємо територію міста такою кількістю патрульних, щоб присікти будь-які потенційні порушення. Головне, щоб кожен мешканець Харкова переконався, що він захищений», - сказав Аваков.

Міністр звернувся до жителів міста з проханням бути уважними та повідомляти на гарячі телефонні лінії про підозрілі речі, осіб тощо.