Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін після атаки російських військових на українські кораблі в Керченській протоці заявив, що російський і український народи "залишаться братніми і дуже близькими".

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на інвестиційному форумі "Россия зовет!".

"Що стосується довгострокових перспектив, хоч би як там не було, хто б сьогодні при владі у Києві не перебував, російський і український народи завжди були і назавжди залишаться братніми і дуже близькими народами. Ця політична піна зійде, спаде", - стверджує Путін.

Відео дня

Він вважає, що український народ "дасть оцінку сьогоднішнім подіям так само, як грузинський народ дав оцінку діяльності Саакашвілі".

Читайте такожПутін уперше прокоментував атаку Росії в Керченській протоці: звинуватив Порошенка

Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь", яка здійснювала плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь.

У командуванні ВМС України зазначили, що про намір здійснити перехід заздалегідь була поінформована російська сторона відповідно до міжнародних норм з метою забезпечення безпеки судноплавства.

Російський прикордонний корабель "Дон" протаранив український рейдовий буксир, унаслідок чого він був пошкоджений. Крім того, при виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливості проходження через протоку. Шестеро українських військовослужбовців дістали поранення, 24 - опинилися у полоні.

За інформацією уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, в Сімферополі підконтрольний окупантам суд вже заарештував 15 українських моряків. Їх звинувачують у незаконному перетинанні кордону за ч. 1 ст. 322 Кримінального кодексу Росії.

Міністерство юстиції України звернулося до Європейського суду з прав людини щодо необхідності захисту і звільнення захоплених Росією українських моряків.