Порошенко наголошує, що мир може бути лише з дотриманням національних інтересів України \ УНІАН

Президент Петро Порошенко наголошує, що мир може бути лише з дотриманням національних інтересів України, а не на умовах капітуляції.

Читайте такожПорошенко оголосив про припинення воєнного стану в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент сказав під час засідання Ради національної безпеки та оборони України.

Відео дня

"З перших годин зухвалого, неспровокованого акту агресії і захоплення наших моряків весь світ став на бік України, крім окремих українських політиків, які задавали питання: а чому це ми захищаємо наш суверенітет і територіальну цілісність? А чому ми боремося проти окупації Керченської протоки? Чому ми взагалі не відправляємо туди наші кораблі? Треба скласти крила, визнати окупацію і віддати це Російській Федерації - це пропонують окремі політикани. Не дочекаєтеся! Абсолютна більшість українців підтримує мир, але мир на умовах національних інтересів України", - наголосив Порошенко.

"Не мир на умовах капітуляції, як окремі політикани, виходячи виключно з власних виборчих примарень, а не державних інтересів України, намагаються нав'язати цей порядок денний українцям. Наголошую, що ми цього не дозволимо, і на майданчиках Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, НАТО, на майданчиках ОБСЄ, Ради Європи, Європейського парламенту, Євросоюзу, з чіткою позицією на майданчику "Великої сімки" і використовуючи інші напрямки, ми будемо захищати національні інтереси України", - запевнив Порошенко.

"У поєднанні з воєнним станом ця підтримка і конкретні дії наших міжнародних партнерів, їхній тиск на Кремль, зараз, я це вже можу сказати відкрито, зупинили найгірший сценарій, який у тому числі планувала Російська Федерація. Наші військові, наші дипломати, наші партнери всі разом не дозволили Путіну перетнути нову червону лінію", - заявив Порошенко.