Контррозвідка СБУ викрила агентурну мережу російської воєнної розвідки / фото president.gov.ua

Контррозвідники Служби безпеки України викрили агентурну мережу російської воєнної розвідки у Миколаївській області та затримали її керівника, якому оголошено підозру за ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Нестюк повідомив на брифінгу.

Він заявив про викриття та припинення діяльності агентурної мережі російської воєнної розвідки на території Миколаївської області. Операція була проведена під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури.

Відео дня

«Зокрема 20 грудня було затримано її керівника, громадянина України 1961 р.н., капітана першого рангу ЗСУ в запасі, який також має російське громадянство. Було встановлено, що він був завербований кадровим співробітником ГРУ генштабу ЗС РФ у Севастополі та неодноразово виїжджав до анексованого Криму для проведення агентурних зустрічей», - зауважив Нестюк.

Читайте такожСБУ викрила брехню Путіна та ідентифікувала "вагнерівців", які були в ЦАР під час вбивства журналістів

За даними СБУ, він та його посібники здійснювали збір та передачу інформації з обмеженим доступом про функціонування підрозділів на території Очаківського гарнізону Миколаївської області, а також їхнє залучення до проведення операції Об’єднаних сил на сході України.

Представник Департаменту контррозвідки СБУ повідомив, що останнє завдання від російських кураторів полягало у створенні та подальшому керуванні на території Очаківського району підпіллям для проведення різного роду заходів з дестабілізації ситуації в регіоні.

«За місцем проживання агента було зібрано документальні матеріали скоєння ним злочину – засоби зв’язку з російськими розвідниками, комп’ютерну техніку, електронні накопичувачі інформації, на яких оброблялися зібрані відомості, а також документальні матеріали, в тому числі з обмеженим доступом», - сказав Нестюк.

Раніше Служба безпеки України заявила про затримання на сході трьох агентурно-бойових груп військової розвідки РФ.