Стан схопленого росіянами активіста Бекірова погіршується / Скріншот - ТСН

До схопленого та ув`язненого в окупованому Криму кримськотатарського активіста Едема Бекірова, який хворіє на цукровий діабет, вже майже два тижні не приходять лікарі, його стан погіршується.

Читайте такожЧубаров: окупанти мстяться кримським татарам за підтримку полонених українських моряків

Як повідомляється в сюжеті ТСН, про це через свого адвоката повідомив співкамерник Бекірова. За словами чоловіка, «людина вмирає на його очах».

Зазначається, що сьогодні в окупованому Криму спробують оскаржити арешт українського громадянина.

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня російські силовики затримали на адмінкордоні з окупованим Кримом кримськотатарського громадського активіста Бекірова. Чоловіка вивезли в будівлю ФСБ у Сімферополі.

Бекірова обвинувачують у зберіганні, розповсюдженні і транспортуванні більш як 10 кілограмів тротилу і 190 бойових набоїв.

Едем Бекіров хворіє на цукровий діабет, в нього ампутовано ногу. Донька Бекірова Елеонора повідомила, що нещодавно її батьку зробили складну операцію на серці, тому вона стурбована його здоров'ям. Пізніше вона повідомила, що її батько перебуває у тяжкому стані, йому не надають медичної допомоги.

13 грудня так званий «суд» у Сімферополі призначив Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в СІЗО до 11 лютого 2019 року.