Проведення термінових дебатів запропонували голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв та ще 51 член Асамблеї / фото УНІАН

В ході термінових дебатів в ПАРЄ очікується розгляд проекту резолюції щодо ситуації в Азовському морі і Керченській протоці.

Про це в рамках зимової сесії Асамблеї, яка відбувається 21-24 січня у Страсбурзі (Франція), заявила президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі-Паск'є. Дебати щодо загострення напруженості в Азовському морі розпочнуться о 10:00 за місцевим часом (об 11:00 за Києвом) 24 січня у Страсбурзі.

Зокрема, проведення термінових дебатів з питання "Загострення напруження довкола Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці" запропонували голова української делегації у ПАРЄ Володимир Ар’єв та ще 51 член Асамблеї.

Відео дня

Читайте такожВ ПАРЄ переобрали президента

Морі-Паск'є зазначила, що сьогодні, 21 січня, на ранковому засіданні Бюро Асамблеї ухвалило рішення щодо зазначених дебатів і внесло це питання у порядок денний зимової сесії.

У цьому зв'язку вона звернулася до членів Асамблеї щодо того, чи згодні вони провести термінові дебати.

"Якщо заперечень немає, то ця пропозиція Бюро приймається. Термінові дебати з питання загострення напруження в Азовському морі і Керченській протоці як загроза безпеки в Європі відбудуться у четвер, 24 січня, о 10:00 ранку", - заявила президент ПАРЄ.

Як повідомляв УНІАН, в ході дебатів очікується розгляд проекту резолюції щодо ситуації в Азовському морі і Керченській протоці.