Глава МЗС Данії наголосив, що міжнародна спільнота має рішуче відреагувати на ці дії РФ / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Королівства Данія Андерс Самуельсен заявляє, що Європейський Союз повинен запровадити нові санкції проти Російської Федерації через відмову звільнити українських моряків, захоплених у полон 25 листопада.

Про це йдеться у заяві Самуельсена, оприлюдненій на сайті МЗС Данії.

Самуельсен наголосив, що якщо Росія не звільнить українських моряків, ЄС повинен запровадити нові санкції.

Відео дня

«Обстріл і захоплення Росією українських військових суден в Азовському морі був абсолютно неприйнятним актом. Той факт, що Росія досі утримує у заручниках 24 невинних моряків, є демонстрацією повної зневаги до міжнародних правил», - зазначив він.

Читайте такожУ ЄС обговорять можливість введення санкцій проти Росії через захоплення українських моряків

Глава МЗС Данії наголосив, що міжнародна спільнота має рішуче відреагувати на ці дії РФ.

«Я вважаю, що ЄС повинен відповісти на агресивну поведінку Росії, і якщо Росія не хоче звільнити моряків, я візьму на себе ініціативу в ЄС щодо запровадження нових санкцій", - заявив Самуельсен.

У зв'язку з цим зазначається, що у четвер, 31 січня, Самуельсен у Бухаресті (Румунія) візьме участь у неформальній зустрічі глав МЗС країн-членів ЄС.

Також сказано, що питання України офіційно перебуватиме 18 лютого у порядку денному зустрічі глав МЗС країн ЄС у Брюсселі. На цьому зібранні Самуельсен порушить питання про запровадження нових санкцій проти РФ, якщо українські моряки не будуть звільнені.

Сьогодні глава МЗС Данії має відвідати Маріуполь, де планує оголосити низку ініціатив, що допоможуть Україні у протидії російській агресії. Він має заявити, що до України буде направлено офіцера данських військово-морських сил для сприяння розвитку потенціалу українського флоту.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 січня, Самуельсен та міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршічек спільно з главою МЗС України Павлом Клімкіним відвідають Маріуполь для отримання інформації про безпекову, гуманітарну та соціально-економічну ситуацію у Приазов’ї.