До активістів вийшли народні депутати Іван Крулько, Альона Шкрум та Ігор Луценко / фото УНІАН

У Києві на вулиці Турівська, 13 біля офісу політичної партії "Батьківщина" сталася суперечка між народними депутатами та активістами – учасниками акції, організованої у зв'язку із розслідуванням справи про вбивство Катерини Гандзюк.

Як передає кореспондент УНІАН, активісти тримали великий банер з ім'ям голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, який є представником партії "Батьківщина".

За словами активістів, Мангер є одним із підозрюваних у замовленні вбивства Гандзюк. Вони зазначають, що у Гандзюк був конфлікт з Мангером. Раніше Гадзюк вийшла з партії "Батьківщина" через те, що Мангер став головою облради.

Відео дня

Учасники зібрання наголосили, що, в разі доведення вини, такі особи як Мангер повинні опинитися на лаві підсудних.

Читайте такожСправа Гандзюк: голова Херсонської облради Мангер заявив про готовність піти з посади

Мітинг біля офісу "Батьківщини" активісти проводили, аби дізнатися, чи буде партія ініціювати зняття Мангера з займаної ним посади в облраді.

Також активісти вимагали від лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко ініціювати виключення Мангера з лав партії.

До активістів вийшли народні депутати Іван Крулько, Альона Шкрум та Ігор Луценко.

Крулько зачитав рішення президії політичної ради партії "Батьківщина" у відповідь на заяву від 31 січня самого Мангера при "призупинення членства у партії", яким було зобов'язано бюро Херсонської обласної організації партії зняти Мангера з обліку членів партії.

Таке формулювання не сподобалось активістам, бо, за їх словами, чітко не вказано про те, що Мангер вже виключений з членів партії. Через це виникла суперечка між активістами та народними депутатами.

Крулько також сказав, що не має доказів про вину Мангера, але якщо його вина буде доведена, то партія підтримує, щоб той постав перед судом і поніс відповідальність.

Нардеп додав, що керівний орган партії рекомендуватиме депутатам "Батьківщини" в обласній раді проголосували за зняття Мангера з посади.

Активістів не влаштувала така відповідь, і вони обурились, що партія не може негайно почати розгляд цього питання на засіданні облради.

Під час акції активісти, як і біля Адміністрації президента, також палили фаєри.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 лютого, близько 100 осіб, серед яких друзі та родичі вбитої Гандзюк, провели пікет на перетині вулиць Банкова і Інститутська з вимогою до президента України Петра Порошенка звільнити посадових осіб, що підозрюються у замовленні вбивства активістки.

На банерах були зазначені імена голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва і його заступника Євгена Рищука, перекреслені червоною лінією. За словами активістів, зазначені особи займають посади у Херсонській обласній адміністрації та є представниками партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Ще активісти називають ім'я голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, який є представником партії "Батьківщина".