Конгресно-виставковий центр "Парковий" / фото УНІАН

Прокуратура міста Києва внесе до суду нове клопотання про арешт вертолітного майданчика на Парковій дорозі та передачу його в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Про це повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

У прокуратурі заявили, що юридичні власники Конгресно-виставкового центру "Парковий", розташованого на Парковій дорозі, за допомогою судових рішень "намагаються усунути" від управління цим майном АРМА і КП "Центр організації дорожнього руху".

Відео дня

Так, нагадали у прокуратурі, Господарський суд Києва 24 січня за позовом "Амадеус Ко" виніс рішення, яким заборонив АРМА та Центру організації дорожнього руху, обраному управителем цього майна за результатом відкритого конкурсу, вчиняти будь-які дії щодо управління цим майном.

Крім того, 6 лютого Голосіївський районний суд м. Києва задовольнив клопотання адвоката "Амадеус Ко" та зобов’язав АРМА повернути зазначений об’єкт нерухомості у користування юридичному власнику. При цьому захід забезпечення у вигляді арешту майна із забороною відчуження суд не скасував, наголосили у прокуратурі.

Не погоджуючись з ухваленими рішеннями, прокуратура Києва готує нове клопотання до суду про арешт цього майна та передачу його в управління АРМА.

Читайте такожЗМІ дізналися, хто став новим власником вертолітного майданчика Януковича (відео)

Як повідомляв УНІАН, 3 серпня 2017 року Апеляційний суд м. Києва наклав арешт та заборонив користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки площею 2,0722 га, площею 0,1117 га з розміщеними на них об’єктами нерухомості (серед яких конгресно-виставковий центр "Парковий"), які знаходилися за адресою: Паркова дорога, 16-А, власником майна було ТОВ "Амадеус Ко".

20 серпня Голосіївський районний суд вказане майно передав в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

11 жовтня 2018 року Нацагентством було проведено конкурс на визначення управителя вертолітного майданчика. На конкурсі перемогло КП "Центр організації дорожнього руху".

18 жовтня між АРМА і Центром організації дорожнього руху було укладено Договір управління майном (активами). Згідно з Договором, Центру організації дорожнього руху як управителю передано в управління: земельну ділянку площею 2,0722 га, земельну ділянку площею 0,1117 га, нерухоме майно.