САП вимагає арештувати майже 300 тисяч доларів на британських рахунках Насірова / фото УНІАН

Прокурор вимагає арештувати майже 300 тис. доларів з британських рахунків відновленого судом на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Як повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у Шевченківському районному суді міста Києва відбулось судове засідання у справі за обвинуваченням Насірова і керівника Департаменту погашення боргу ДФС.

На засіданні прокурором САП подано клопотання про арешт майна обвинуваченого.

Відео дня

"Встановлено, що екс-голова ДФС щонайменше упродовж 3 років мав у розпорядженні кошти у сумі 297 730 доларів на рахунку у фінансовій установі на території Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Разом з тим ці гроші не відображались у жодній з декларацій обвинуваченого під час його перебування на посадах державного службовця, за винятком декларації кандидата в президенти України, поданої одразу ж після інформування обвинуваченого про виявлення цих коштів правоохоронними органами", - йдеться у повідомленні.

За результатами розгляду заявленого клопотання судом на прохання сторони захисту оголошено перерву до 11:00 14 лютого для ознайомлення сторони захисту із клопотанням та підготовки пояснень.

Окрім цього, у судовому засіданні стороною обвинувачення було зачитано 27 сторінок обвинувального акту, а усього – 462 сторінки.

Читайте такожКругова порука: що дозволяє Насірову та іншим посадовцям поновлюватися на посаді через суди

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада 2017 року прокурори САП направили до суду обвинувальний акт проти тодішнього голови ДФС Насірова і його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новикова.

Насірову інкримінується зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення за ст. 364 і 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем).

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабмін 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

11 грудня 2018 р. Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним рішення, яким Насірова було звільнено з посади голови ДФС.

У січні 2019 р. Кабмін оскаржив рішення про поновлення Насірова на посаді голови ДФС. 11 січня Шевченківський райсуд Києва дозволив Насірову залишати межі Києва та області.