Ілля Кива переконаний, що політики так діють через повну безкарність / фото УНІАН

Всі роки Незалежності України розкрадається політиками і чиновниками, які звикли до безкарності, цей процес необхідно припинити шляхом повернення системи покарання за скоєні злочини.

Про це заявив Ілля Кива, Голова Соціалістичної партії України, на телеканалі "НАШ" в п'ятницю, повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті партії.

«Нас стирали не один день, а терли, як гумкою, останні 27 років ... Ми отримали країну від своїх батьків, які працювали і будували її з закатаними рукавами. Був рівень життя, інтелігенція, заводи, школи, медицина – нехай її клянуть, але вона була безкоштовна, людей лікували. І раптом це почали у нас забирати. Придумали процес приватизації і роздали підприємства 5-ти сім'ям - Ахметову, Коломойському, Фірташу та іншим. Віддали цілі напрямки, такі, як газова галузь. Раніше цей напрямок наповнював бюджет країни, зараз - особисті кишені і офшори ", - сказав Ілля Кива.

Відео дня

Читайте такожІ.Кива: СПУ приступила до підготовки пакета соціальних реформ на основі європейського досвіду

Лідер СПУ підкреслив, що відповідальність за розвал української армії також лежить на конкретних чиновниках.

"Відповідальність за армію також лежить на міністрах оборони. Не в один день у нас не стало цієї величезною махини, отриманої від СРСР. Хто її розікрав? Куди продали танки? Куди продали гвинтокрили, літаки? Хто різав все на метал? За це теж ніхто ніколи не питав ", - сказав він.

Ілля Кива переконаний, що політики так діють через повну безкарність, і це необхідно припинити.

"Їх всіх необхідно притягнути до відповідальності, і тоді наступним вже буде зась красти. А то так, - обтрусилися, і як ніби нічого не було. А країну знищили, і підприємства у нас забрали. І сьогодні говорять красиві гасла і знову запудрюють мізки" , - сказав він.

У зв'язку з цим лідер СПУ допустив ймовірність порушень в ході волевиявлення на президентських виборах в березні 2019 року.

«Ситуація з підкупом виборців, продажем голосів знову може повторитися тоді, коли в суспільстві немає моралі, коли ми готові торгувати своїм життям і життям своїх дітей ", - сказав він.

Ілля Кива висловив переконання, що в першу чергу в Україні необхідно повернути покарання за скоєні злочини, "щоб іншим не кортіло".

"Я прийшов в це лайно, а в нашій країні політика це саме лайно і проституція, тільки з однієї причини. Я хочу їх покарати, покарати за те, що вони забрали і стерли нашу країну. Треба відновити виховний процес і систему покарань. Країна стиралася протягом 27-ми років, розкрадалися заводи, знищувалися дороги, знищувалася інтелігенція і школи. Треба навчитися їх карати. В цій країні нічого не зміниться, поки ми не почнемо карати і не почнемо вчити підростаюче покоління любити Батьківщину ", - підкреслив він.