Ілюстрація REUTERS

Олег Гладковський, якого відсторонили від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування, пов’язаного з можливою причетністю його сина Ігоря до схем масштабного розкрадання в оборонному комплексі, має віргінський офшор, який володіє частиною корпорації "Богдан».

Про це на своїй сторінці у Facebook написала журналіст Слідство.інфо Анна Бабінець.

«Денис Бігус та Леся Іванова (журналісти, які оприлюднили розслідування – ред.), ви круті! Ви втілили мою мрію - довести бізнес-інтерес Порошенка продовжувати війну на Сході», - написала вона.

Відео дня

Читайте такожФірма Гладковського отримала 34 мільйони передплати по таємній угоді з "Укроборонпром" - ЗМІ

Бабінець припускає, що журналістам після публікації розслідування можуть загрожувати утиски з боку влади.

«Зараз, звісно, під приводом розслідування щодо Гладковського і Ко вас будуть трусити, вимагати доступів до ваших телефонів і комп'ютерів. Можливо, таємними постановами, про які ми дізнаємося пізніше», - вважає журналістка.

Також Бабінець розповіла про віргінський офшор Гладковського, на який можуть надходити прибутки від корпорації "Богдан", частково перепрофільованої на військові рейки.

«Ще три роки тому, під час роботи над PanamaPapers, натрапила на віргінську офшорку Олега Гладковського (раніше - Свинарчук). Ця фірма і досі володіє частиною гігантської корпорації "Богдан", яка у останні роки перепрофілювала кілька своїх заводів з автобусно-тролейбусних на військові. Переозброєння армії відбувається швидкими темпами, а прибутки, напевне ж, крапають на віргінський офшор», - написала вона.

Як повідомляв УНІАН, напередодні проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також - на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким нормам якості, накручувалися в рази. Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи. Таким способом група нібито отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».