Комісія Україна-НАТО обговорила поточну ситуацію в Криму через 5 років після анексії / фото УНІАН

Комісія Україна-НАТО в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі обговорила порушення прав людини, що чинить Російська Федерація в окупованому нею Криму.

Як йдеться в повідомленні на сайті Альянсу, сьогодні відбулося засідання Комісії Україна-НАТО для обговорення поточної ситуації в окупованому Криму після п'яти років російської анексії півострова.

Читайте такожВ ЄС вирішили запустити "азовський пакет" санкцій проти Росії – Порошенко

Відео дня

Українську сторону на засіданні представили директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв та член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

Вони поінформували постійних представників країн-членів НАТО про обстановку в сфері безпеки та порушення прав людини на окупованому півострові.

"Союзники знову підтвердили непохитну підтримку НАТО суверенітету і територіальної цілісності України. Вони висловили стурбованість через порушення прав людини в Криму, спрямованих на кримськотатарське населення, а також інші етнічні, політичні та релігійні групи", - йдеться в повідомленні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що "Крим - це Україна". "П'ять років пройшло, союзники НАТО не визнають та не визнаватимуть незаконну анексію Росії. Ми продовжуємо підтримувати Україну політичною і практичною допомогою. Ми не забули про високу ціну, яку український народ продовжує сплачувати за власне бажання вирішувати своє власне майбутнє, вільне від зовнішнього втручання", - заявив Столтенберг.

НАТО продовжує закликати Росію негайно звільнити захоплених українських моряків та судна у листопаді біля Керченської протоки.

Крім того, зазначається, що союзники посилили практичну підтримку України з огляду на ситуацію з безпекою в Чорному морі.