10 березня зникло семеро активістів Національного корпусу, про затримання двох повідомила поліція. Про це йдеться в повідомленні Черкаського відділення Нацкорпусу.

Читайте такожУ МЗС відсутня інформація про наявність диппаспорта у сіна Гладковського

В організації стверджують, що активістам розбили автомобіль. "Поліція повідомляє лише про двох затриманих, в будинках яких проходять обшуки - Дмитро Кухарчук та Антон Братко. Де решта п'ять чоловік - ми не знаємо, тому говоримо про викрадення. Разом з тим, авто знаходиться на території райвідділу (Пастерівська, 104)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, напередодні у Черкасах після виступу президента відбулася жорстока сутичка між активістами «Нацкорпусу» і поліцією. Спочатку активісти хотіли прорватися до Порошенка та оголосити йому свої вимоги, але він поїхав. Однак вони все ж прорвалися до сцени.

В результаті зіткнення з "Нацкорпусом" постраждали 22 правоохоронця. Глава МВС пообіцяв, що винуватці інциденту будуть притягнуті до відповідальності. Перед подіями в Черкасах зіткнення відбулися і в Києві. "Нацкорпус" влаштував акцію з вимогою притягнути до відповідальності осіб, задіяних у корупційних схемах в оборонному секторі.

В акції на Майдані Незалежності брали участь близько 2 тис. осіб. Після виступів активісти пішли з Майдану до АП, щоб оголосити свої вимоги. На підході до будівлі молоді люди вступили у конфлікт з правоохоронцями. У поліції заявили, що в результаті зіткнення біля Адміністрації президента постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць.