В МВС пообіцяли покарати радикалів з Накцорпусу, що влаштували сутичку з поліцією / Нацполіція

Радикальні активісти «Нацкорпусу», які влаштували сутичку на мітингу президента Петра Порошенка в Черкасах, будуть притягнуті до відповідальності, пообіцяв міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Як зазначив міністр у Facebook, «в будь-якого гніву є розумні межі».

Читайте такожЧлени "Нацкорпусу" намагалися прорватися до Порошенка в Черкасах (відео)

Відео дня

«Те, що сьогодні на мітингу П. Порошенко в Черкасах здійснили представники Національного корпусу – неприпустимо!. Праведний гнів про корупційний злочин справедливий, але може чи може він породжувати інші злочинні дії? Очевидно, ні. Вочевидь, чимало хто серед агресивно налаштованих юнаків хотів хардкору, а не справедливості та законності», – зазначив він.

«Не буде ані розуміння першопричин обурення скандалом, ані поблажливості до бойових заслуг – так поводитись не можна, - порушено кримінальне провадження – ті, хто переступив межу мають понести покарання», - продовжив Він.

Глава МВС нагадав, що період виборів - це «змагання аргументів та представлення позицій – а не змагання кулаків».

«Прошу справжніх патріотів думати про країну, а не розкручувати спіраль ненависті і хаосу, яка руйнує країну не менше, ніж корупція, проти якої ви справедливо протестуєте», - уклав він.

Нагадаємо, слідчі відкрили кримінальне провадження відносно активістів «Національного корпусу» та «Національних дружин», які вчинили провокації та брали участь у сутичках з правоохоронцями в Черкасах.

За уточненими даними, в результаті зіткнення між представниками «Національного корпусу» і поліцейськими постраждали 15 правоохоронців, в тому числі і начальник Головного управління Нацполіції в Черкаській області генерал поліції Валерій Лютий.

Як повідомляв УНІАН, днем 9 березня на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція, організована партією «Національний корпус», з вимогою притягнути до відповідальності осіб, задіяних у корупційних схемах в оборонному секторі. В акції брали участь близько 2 тис. осіб.

Після виступів активісти пішли з Майдану до АП, щоб оголосити свої вимоги. На підході до будівлі Адміністрації президента відбулися зіткнення між представниками «Нацкорпуса» та «Національних дружин», які підійшли до кордону поліції, схопили металеві огорожі та кинули їх у правоохоронців.

Під час зіткнення учасники акції також випускали петарди, в повітря, ймовірно, було розпорошено якусь речовину, а також запалювали фаєри. У поліції заявили, що в результаті зіткнення біля Адміністрації президента постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць.

Після мітингу учасники акції поїхали в Черкаси, де перебував Порошенко, щоб оголосити йому свої вимоги. Коли активісти прибули на площу, президент вже закінчив виступати перед жителями міста. Радикально налаштовані активісти після зіткнень з поліцейськими прорвалися до сцени.