Ілюстрація / REUTERS

Палата представників Сполучених Штатів Америки (нижня палата Конгресу) схвалила законопроект щодо заборони уряду США визнавати суверенітет Російської Федерації над окупованим Кримом.

Читайте також"Головний дипломат" Конгресу США заявив про "тверду підтримку" вступу України до НАТО

Про це йдеться у повідомленні Посольства України в США у Facebook. "Палата представників Конгресу США схвалила проект закону, який визначає політикою США невизнання суверенітету Російської Федерації над Кримом, його повітряним простором чи територіальними водами", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також документ містить заборону федеральним департаментам та агентствам США здійснювати будь-які дії або надавати будь-яку підтримку, яка може трактуватися як така, що суперечить згаданій політиці США. Схвалення законопроекту пройшло 427 голосами "за".

Як повідомляв УНІАН, 26 липня 2018 року на сайті Держдепартаменту США від імені державного секретаря Майка Помпео була оприлюднена Кримська декларація, у якій США закликали Росію припинити окупацію українського Криму. Також у документі США задекларували обов'язок дотримуватися невизнання претензій РФ на суверенну територію України.