До проекту подано понад 2 тис. поправок / фото УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що дехто затягує розгляд законопроекту про функціонування української мови.

Читайте такожМовний законопроект: Рада так і не розглянула поправки

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Погоджувальної ради. Парубій нагадав, що завтра парламент продовжить розглядати поправки до законопроекту про українську мову.

Відео дня

«З цього приводу в залі відбулися дискусії. Дехто з народних депутатів наголошує на тому, що необхідно негайно зупинити розгляд. Дехто, на мою думку, свідомо затягує розгляд», - вважає Парубій.

Він додав, що «складаються шалені ресурси, в тому числі, і медійні», аби зірвати ухвалення цього закону.

«Я переконаний, що усі в залі, більшість фракцій українського парламенту, розуміють: це одне з найбільших історичних завдань цього парламенту – прийняти закон про функціонування української мови як державної. І я переконаний, що усі фракції можуть бути гарантом того, що закон про мову буде ухвалено, і зробимо ми це бездоганно», - наголосив Парубій.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада з 28 лютого розглядає у другому читанні проекту закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» (№ 5670-д). До проекту подано понад 2 тис. поправок.