Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться в обгрунтуванні рішення Печерського районного суду Києва, яким відмовлено у задоволенні клопотання прокуратури про взяття Єфремова під варту.

Обгрунтовуючи відмову у задоволенні клопотання прокуратури, слідчий суддя Оксана Царевич, зокрема, зазначила, що згідно з висновками лінгвістичної експертизи, наданої стороною обвинувачення, у висловлюваннях Єфремова не міститься ознак розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Також суддя зауважила, що претензії та критика на адресу влади, що лунали з боку Єфремова, не можуть розцінюватися як розпалювання міжнаціональної ворожнечі, а ознаки протиставлення за територіальною ознакою також не є такими, що можуть кваліфікуватися як розпалювання саме міжнаціональної ворожнечі, про що стверджує у своїх матеріалах прокуратура.

Читайте такожЄфремов: Депутати не повинні нести відповідальність за свої слова

Відео дня

Слід також зазначити, що прокурор, який підтримував клопотання, відмовився давати будь-які коментарі з приводу рішення суду.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали Єфремова 14 лютого в Києві. Йому оголосили підозру в службових зловживаннях та службовому підробленні.

Печерський райсуд Києва 16 лютого обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення 3,6 млн грн застави. 17 лютого Єфремова після внесення застави відпустили.

Читайте такожЄфремов скаржиться на електронний браслет, через який до нього постійно приїжджають міліціонери

18 лютого Генпрокуратура повідомила Єфремову про підозру у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі та внесла до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Сьогодні, 25 лютого, Печерський райсуд Києва обрав Єфремову у справі про розпалювання міжнаціональної ворожнечі запобіжний захід у вигляді застави в 60 тис. грн.