Володимир Путін / REUTERS

Політтехнолог Сергій Гайдай вважає, що бажання президента Російської Федерації Володимира Путіна напасти на Україну або піти на військову агресію не залежить від того, хто буде обраний президентом нашої країни, протилежне твердження є міфом.

Президент РФ нападе на українську державу, якщо так вирішить, не залежно від того, хто буде перебувати при владі - чинний президент Петро Порошенко або не Порошенко, розповів експерт під час чату на Главреді.

За словами співрозмовника, він глибоко переконаний, що між Путіним і Порошенко йде постійний діалог через кума російського лідера, українського політика Віктора Медведчука.

Відео дня

Читайте такожФейгін назвавши "посередника", якому Путін не зможе відмовити у звільненні політв'язня Гриба

"По-перше, Путін нападе, якщо так вирішить, не залежно від того, хто буде перебувати при владі в Україні — Порошенко чи не Порошенко. Бажання Путіна напасти на Україну і зробити військову агресію не залежить від того, кого ми оберемо президентом. Це — міф", — зазначив політтехнолог.

Гайдай також вважає, що сценарій загострення конфлікту між Україною і РФ у своєму мінімальному варіанті вже був випробуваний — з моряками і конфліктом у Чорному морі поблизу Керченської протоки.

"Про це нещодавно говорив російський політолог Станіслав Бєлковський, який сказав прямо, що це був договірний матч між Путіним і Порошенком. У Росії пропаганда історію з моряками представила так, що на РФ нападають, що російські військовослужбовці захищали свій кордон, свої територіальні води, та які молодці російські моряки", — сказав аналітик.

Експерт підкреслив, що "для України інтерес зрозумілий: ось агресія Росії, за цим слідують санкції, а найголовніше — з'являється можливість введення воєнного стану, який, на жаль, для Порошенка і на щастя для нас, провалилився".

"Бо ми б зараз говорили не про вибори, які мають відбутися, а про їхнє скасування", — заявив Гайдай.

"Більш того, при всьому тому, що Путін може іноді говорити, що він не любить Порошенка, але, насправді, для нього нинішній президент України — зрозумілий і ясний партнер. Так Путін розуміє, який за Порошенка буде Україна, як з такою Україною домовлятися, що робити. А всі інші, які можуть змінити Порошенка — це "темні конячки". Бєлковський переконаний, що головним протеже Путіна на цих виборах є Порошенко", — зазначив політтехнолог.