Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі відмовилися відповідати на запитання, чи визнає Росія результат президентських виборів в Україні.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав журналістам: "Не наша справа - оцінювати передвиборчу кампанію (в Україні - УНІАН). Ми всі стали свідком і продовжуємо залишатися свідком тієї кампанії, що відбувається в Україні. Це є справою українців ".

"Безумовно, я залишив би без коментарів ваше запитання: чи можливе визнання нелегітимними підсумків виборів. Я на це питання не відповідатиму. Це теж залежатиме від того, як відбудуться вибори. Ми ж не можемо говорити про це, якщо вибори ще не відбулися", - додав він, відповідаючи на запитання УНІАН, чи визнає РФ вибори президента в Україні.

Відео дня

Читайте також"П" особисто дав добро: "Схеми" оприлюднили розслідування про оборудки оточення Порошенка в енергетиці (відео)

При цьому Пєсков нагадав, що на цих виборах російських спостерігачів не буде. "Це внутрішня справа українців. Щось можна буде говорити тільки після того, як вони відбудуться", - наголосив він.

Пєсков висловив жаль, що не будуть відкриті ділянки для голосування на території Росії, а також "існують кілька мільйонів українців, які відторгнуті у своїй країні".

Як повідомляв УНІАН, 27 березня в Держдумі РФ було зареєстровано проект заяви про невизнання президентських виборів в Україні, внесений фракцією ЛДПР.

У ній зазначено, що вибори в Україні відбулися нібито із застосуванням "брудних виборчих технологій", що є "грубим порушенням міжнародно-правових принципів і норм, що лежать в основі організації і проведення демократичних виборів". "Депутати Державної думи рішуче засуджують деструктивні дії української влади під час проведення виборів президента України, заявляють, що в таких умовах дані вибори не можуть бути визнані дійсними, такими, що відбулися, та легітимними, і висловлюють надію на якнайшвидше припинення діяльності незаконного режиму в Україні", - йдеться в проекті заяви.

У свою чергу офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія працюватиме з тим президентом, якого обере український народ. "Кого оберуть, з тим працюватимемо", - сказала вона.

28 березня президент України Петро Порошенко, коментуючи проект заяви Держдуми РФ про невизнання президентських виборів в Україні, заявив: "Я думаю, що це діагноз. Думаю, що це хвороба. Коли хтось вносить в Державну думу РФ законопроект про невизнання виборів в Україні, це просто означає, що вони думають, що це територія Російської Федерації. Вони думають в ідіологемі "єдиного народу".