Арсеній Яценюк / nfront.org.ua

Він зазначив, що часто відбуваються обговорення із європейськими друзями щодо формулювань тих чи інших заяв: “Наприклад, “Європейський Союз визнає право України стати членом ЄС” або “Європейський Союз визнає прагнення України стати членом ЄС”.

“В мене до вас прохання, шановні друзі і партнери з ЄС: напишіть дуже просто – “Європа хоче бачити Україну членом Європейського Союзу. От порядок денний, який необхідно зробити”, - сказав Арсеній Яценюк.

Так само, нагадав він, Україна отримала безвізовий режим з ЄС: “Мало хто вірив у те, що це відбудеться. У нас був конкретний план. У нас були конкретні рішення. І у нас є конкретний результат. Ми довели, що якщо ми ставимо ціль - ми її можемо досягати”.

Відео дня

“Для того, щоб поставити ціль, необхідна рішучість. Слабкість Заходу провокує силу Росії. Слабкість демократії провокує силу диктатури. Тому чим сильніші ми - тим сильніша демократія. Чим сильніші ми - тим сильніші наші принципи. Чим більш об'єднані ми - тим менше шансів у диктаторів і різного роду наслідників більшовизму захоплювати території, захоплювати світ і підривати його основи”, - підкреслив лідер “Народного фронту”.

Він наголосив, що Європейський Союз – це “один з найкращих проектів за світову історію”: “За нього треба боротися. На жаль, в силу хвилі популізму, демагогії і відсутності політичної волі найсильніший, найпотужніший проект стоїть сьогодні під питанням”.

“Політична воля кожного європейського політика полягає в тому, щоб захистити майбутнє об'єднаної Європи. Щоби прийшов той момент, коли у великій об'єднаній Європі з'явиться ще одна країна – Україна. Ми можемо і повинні зробити все для цього”, - сказав Арсеній Яценюк.