Польща і Україна - це близькі партнери, зазначили в МЗС / фото УНІАН

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марчін Пшидач заявляє, що припинення російсько-українського конфлікту має бути найвищим пріоритетом для країн Заходу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Пшидач сказав під час виступу на 12-му Київському безпековому форумі.

"Польща і Україна - це близькі партнери, це сусіди, яких єднають століття спільної історії і які сьогодні постали перед обличчям великих випробувань і мають надію на світле майбутнє", - заявив Пшидач.

Відео дня

Читайте такожПольща висунула Ціхоцького на посаду посла в Україні

Він додав, що Польща є найбільшим партнером України на її шляху до європейської і євроатлантичної інтеграції, яку "розуміємо, як розширення простору безпеки, демократії та політичної стабільності".

"В цьому аспекті ми глибоко зацікавлені, аби підтримувати тісні стосунки з Україною. Це шлях, за який український народ вже неодноразово боровся від Помаранчевої революції до останнього Майдану", - сказав заступник глави МЗС Польщі.

"Україна заплатила і продовжує платити за цей вибір дуже високу ціну життями героїв, які загинули на вулиці Інститутській, також безправною анексією Криму та триваючим збройним конфліктом на сході України, щоб був розпочатий та підтримується Російською Федерацією", - наголосив Пшидач.

У цьому зв'язку він заявив, що протягом останніх п'яти років Польща підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і говорить про російську агресію на усіх міжнародних майданчиках.

"Припинення триваючого російсько-українського конфлікту, який є найбільш серйозною загрозою для регіональної безпеки, має бути найвищим пріоритетом для західної спільноти", - вважає заступник міністра.

"З цієї причини Польща підтримує мирне урегулювання конфлікту на основі Мінських угод. Ми не можемо дозволити створення ще одного замороженого конфлікту у Європі. Ми маємо таких дуже багато. Досить", - наголосив Пшидач.