Коломойський вважає Петра Порошенка своєю маріонеткою / фото УНІАН

Український бізнесмен Ігор Коломойський вважає Петра Порошенка своєю маріонеткою.

Про це він заявив в інтерв'ю Економічній правді.

У розмові з журналістами Коломойський зазначив, що вважає чинного президента своєї маріонеткою, оскільки той намагається "спокутувати свою провину" за свої неправильні дії, зокрема, в питанні націоналізації "ПриватБанку".

Відео дня

Так, відповідаючи на питання про рішення суду про визнання націоналізації незаконною і чи пов'язано це з ослабленням впливу Порошенка на суди, бізнесмен сказав: "Ні. Він - просто моя маріонетка, і в останній місяць перед завершенням його повноважень буде виконувати все, що йому буде сказано. Він же вважав, що хтось його маріонетка. Я вважаю, що він - моя маріонетка. Буде робити все, що йому говорять. Щоб спокутувати свою провину ".

"Він повинен вийти до українського народу і сказати, що за те, що він хотів поживитися чужою власністю, він влаштував націоналізацію ПриватБанку разом з Гонтаревої. Точно також як він влаштовував мародерство в Укрборонпромі", - додав Коломойський на уточнююче питання про те, за що Порошенко хоче "спокутувати свою провину".

Читайте такожЗеленський прокоментував денаціоналізацію ПриватБанку та стосунки з Коломойським

Коментуючи тезу журналіста про те, що ре-націоналізація "ПриватБанку" неможлива, оскільки банк не може повернути державі 155,4 мільярда гривень, бізнесмен зазначив, що "ПриватБанк" зараз збитковий, а прибуток показує тільки завдяки влитим в нього ОВДП (облігації внутрішньої державної позики - УНІАН).

"Як влили ОВДП, так нехай і заберуть назад. Ці папери лежать у банку на спецрахунку. ПриватБанк збитковий, і якби не відсотки по ОВДП, то він би "заробляв" мінус 400 млн доларів. За рахунок відсотків банк отримує близько 15-16 млрд грн (близько 600 млн доларів). Відсотків вистачає на те, щоб покрити збитки банку і показати нібито прибуток", - зазначив Коломойський.

"Тепер скажіть мені, Порошенко чия маріонетка? Моя? Порошенко кричав, що Зеленський - моя маріонетка. А хто рішення суду приймає в мою користь? Порошенко?", - додав бізнесмен.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів прийняв рішення націоналізувати "ПриватБанк" в грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони. До націоналізації ключовими акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський і його партнер Геннадій Боголюбов.

Сьогодні, 18 квітня, Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував рішення 2016 року про виведення неплатоспроможного "ПриватБанку" з ринку за участю держави. Повний текст рішення колегія суддів обіцяє оголосити протягом десяти днів.

Згідно зі спільною заявою Національного банку, Міністерства фінансів і «ПриватБанку», повернення фінустанови його колишнім власникам за допомогою скасування рішення про націоналізацію неможливе.

Також в НБУ повідомили про наміри подати апеляцію на рішення суду у встановлені терміни або протягом 30 днів з моменту отримання повного тексту судового рішення.