На рішення суду, яким визнано протиправним надання слова І.Луценко на засіданнях Погоджувальної ради, подано апеляцію / фото УНІАН

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради дав слово представниці президента Ірині Луценко, не дивлячись на те, що суд вважає це незаконним.

Як передає кореспондент УНІАН, це сталося на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту 13 травня.

Спікер заявив, що дає слово Луценко, водночас нардеп від "Батьківщини" Сергій Власенко, який і звернувся до суду з позовом, обурився словами Парубія.

Відео дня

Читайте такожНардеп Луценко на свій день народження публічно вилаялася в Раді (відео)

"Ви ж знаєте, що це - незаконно, що є відповідне рішення!", - сказав Власенко.

«На рішення суду подана апеляція, воно не набуло чинності. Я хочу теж нагадати, що Конституційний суд свого часу в роз’ясненні зазначив, що регламентувати роботу Верховної Ради України не мають права жодні суди», - наголосив Парубій.

Після цього спікер надав слово для виступу на засіданні Погоджувальної ради представнику президента України в парламенті Луценко.

Як пише Українська правда, пізніше Власенко заявив, що ще немає повного тексту рішення, тому подати апеляцію не могли. За його словами, якщо Луценко дають слово як нардепу, то, за регламентом, вона має право на 1 хвилину виступу в кінці засідання.

Як повідомляв УНІАН, 10 травня Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправними дії Парубія з надання слова для виступу на засіданнях Погоджувальної ради представнику глави держави у Верховній Раді Луценко.