Шевчук запевняє, що голоси за декриміналізацію статті знайшлися саме в той момент випадково / фото УНІАН

Звільнений голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук називає збігом те, що КСУ скасував кримінальну статтю про незаконне збагачення під час президентської кампанії.

Про це він заявив в ефірі Громадського.

«Ми це питання давно розглядали, обмінювались проектами, узгоджували їх. І так співпало, що голоси знайшлися в той момент, коли почалася президентська кампанія. Але прямого зв’язку я тут не бачу», – сказав Шевчук.

Відео дня

Читайте такожШевчук планує оскаржувати в суді рішення про його звільнення з посади голови КСУ

За його словами, це не єдина стаття для боротьби з корупцією, тому не можна сказати, що визнавши неконституційною цю статтю, Конституційний суд скасував боротьбу з корупцією.

Шевчук також вважає, що скасування статті про незаконне збагачення стало «елементом брудної кампанії» проти нього.

«Ми прийняли це рішення і почав розганятися цей меседж, що це голова суду відповідає за це рішення, що він це поставив, лобіював, спеціально час підігнав. Може це спеціально було використано, щоби звільнити мене з посади голови?», – зазначив він.

Звільнений голова КС переконаний, що, попри критику громадськості, суд ухвалив правильне рішення, і немає значення, коли це відбулося.

Як повідомляв УНІАН, 26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення), що втратила чинність з дня ухвалення рішення.

28 лютого у Верховній Раді було зареєстровано президентський проект закону (№ 10110) про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. За словами президента Петра Порошенка, в новому законопроекті стаття ККУ про незаконне збагачення виписана так, що «комар носа не підточить».

До парламенту подано вже 12 законопроектів, якими пропонуються зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо застосування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.