Ілюстрація / REUTERS

Японію на інавгурації переможця виборів президента України Володимира Зеленського представить член палати представників парламенту, віце-президент парламентської ліги дружби між Японією і Україною Кійохіко Тояма, який буде спеціальним посланником прем'єр-міністра Сіндзо Абе.

Читайте такожЗеленський не зможе розпустити парламент достроково: "Народний фронт" виходить з коаліції

Про це йдеться у повідомленні Посольства Японії в Україні у Facebook.

Відео дня

"З урахуванням важливості відносин між Японією та Україною, уряд Японії вирішив відправити на інавгурацію пана Кійохіко Тояма, члена палати представників парламенту Японії, віце-президента парламентської ліги дружби між Японією і Україною, як спеціального посланника прем'єр-міністра Японії", - йдеться в повідомленні.

У посольстві додали, що це рішення уряду Японії є знаком привітання новому президенту України "Уряд Японії сподівається, що відправлення спеціального посланника буде поштовхом для розвитку дружніх відносин з Україною", - наголосили в посольстві.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада призначила на понеділок, 20 травня, урочисте засідання парламенту, присвячене складенню присяги новообраним президентом України Зеленським. Засідання має розпочатися о 10.00.

Відомо, що на інавгурацію приїде помічник генерального секретаря Організації Північноатлантичного договору (НАТО) з політичних питань та політики безпеки, посол Алехандро Альваргонсалес та віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович.