Дмитро Пєсков / REUTERS

У Кремлі заявили, що президенту України Володимиру Зеленському не варто розраховувати, що санкції США проти Росії допоможуть миру на Донбасі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков.

Читайте такожПолторак після зустрічі з Зеленським вирішив поки не йти з посади міністра оборони

Відео дня

«Наразі новацій ми не бачимо. Ця та риторика щодо санкцій проти Росії, яка не блищить новизною... Головне - це та риторика, яка не зможе допомогти Україні розібратися з проблемами південного сходу», - сказав Пєсков, коментуючи заклик Зеленського до США посилити санкції проти Росії.

За словами Пєскова, США або Росія не можуть виконати Мінські угоди, оскільки цей документ повинна виконувати Україна.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Зеленський обговорив з представниками США реформи і протидію російській агресії. «США є потужним і дуже серйозним партнером для України, перш за все, у подоланні агресії Росії. Самостійно подолати російську агресію на Донбасі і в Криму ми не зможемо. Тому нам потрібна ваша допомога. Хотів би закликати вас, щоби США продовжували посилення санкцій проти РФ», - сказав Зеленський.

З американської сторони у зустрічі взяли участь міністр енергетики США Рік Перрі, спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, сенатор США Рон Джонсон.