Росія прагне переконати Вашингтон дати їй свободу дій в Україні \ фото УНіАН

Росія прагне переконати Вашингтон дати їй свободу дій в Україні, а натомість Москва не буде заважати Вашингтону у подоланні режиму Ніколаса Мадуро у Венесуелі.

Читайте такожПутін у розмові з Трампом знову назвав російську окупацію Донбасу "внутрішньоукраїнським конфліктом"

Вашингтону також пропонується поновити переговори стосовно режиму контролю над озброєнням і продовжити дію угоди START, повідомляє Стівен Бланк, дослідник американського центру Foreign Policy Council, передає Голос Америки.

Відео дня

Тепер, говорять росіяни, коли слідство спецпрокурора США Роберта Мюллера довело відсутність змови між передвиборчою кампанією Трампа та Росією, президент США має можливість для покращення відносин з Росією.

Бланк різко критикує такий підхід. "Пам'ятаймо, що російські збройні сили (включаючи так званих сепаратистів, які насправді є помічниками Москви в Україні) вторглись до Криму і Донбасу і провели найбільш відверту агресію з часу вторгнення Саддама Хусейна до Кувейта", - пише дослідник.

Аналітик переконаний, що через порушення Росією угоди з нерозповсюдження ядерної зброї, просто подовження дії START - не в інтересах США.

У Венесуелі ж, наголошує дослідник, основну проблему становлять кубинські, а не російські сили. Також, зазначає він, розслідування Мюллера виявило масштабні спроби Росії втрутитись до політки в США, що не сприяє відновленню двосторонніх відносин.

Якщо Україну буде зруйновано, це зашкодить довірі до США в Європі і не зупинить зусилля Москви, що шкодять Західним демократіям, вважає Бланк.