У Берліні дипломатичні радники президентів визначають майбутнє Мінського процесу / фото УНІАН

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявляє, що сьогодні у Берліні дипломатичні радники президентів визначають майбутнє Мінського процесу.

Читайте також"Схоже на шантаж": дипломат оцінив заяву Клімкіна про можливий вихід України з "Мінська"

Про це Зеркаль повідомила в ефірі «Радіо НВ». Зокрема, її запитали про те, як далі розвиватиметься Мінський переговорний процес і чи буде у цьому процесі брати участь Віктор Медведчук.

Відео дня

«Це питання, яке зараз обговорюється у Берліні на рівні дипломатичних радників президентів, і вони визначаються щодо того, як це буде розвиватися. Тому казати, що вже є певні плани, певні напрацювання ще доволі зарано. Є новий президент. У нього є своє бачення. Відбулася розмова з канцлером Меркель. зараз зустрічаються дипломатичні радники, тобто це питання є в опрацюванні. Воно є чутливим, і сказати, що воно є легким, я взагалі не можу", - наголосила Зеркаль.

При цьому вона не уточнила, чи беруть участь у зустрічі в Берліні усі чотири представники країн «Нормандського формату» включно з російською делегацією.

«Я думаю, що всі, хто займалися коли-небудь Мінським процесом, вони розуміють, наскільки ускладнюють цей процес деякі гравці, і роль пана Медведчука для мене завжди була загадковою у цьому процесі", - зазначила Зеркаль.

Як повідомляв УНІАН, заступник глави Адміністрації президента Вадим Пристайко здійснює перший закордонний візит до Німеччини.