Пристайко розповів що обговорював з Зеленським \ фото УНИАН

Заступник глави Адміністрації президента Вадим Пристайко розповів про розмову з президентом Володимиром Зеленським щодо пошуку способів зрушити з "мертвої точки" Мінський процес і переговори у "нормандському форматі".

Читайте такожЗеленський призначив Пристайка заступником глави АП

Про це Пристайко сказав журналістам на брифінгу. який транслювався в ефірі телеканалу "112 Україна".

Відео дня

"З президентом ми говорили декілька годин про те, яким чином ми можемо зсунути той процес, який застряг на мертвій точці - Мінськ, процеси всі, включаючи миротворчий, Тристороння контактна група, нормандський формат, телефонні переговори лідерів, які відбулися сьогодні (йдеться про телефонну розмову лідерів Франції, Німеччини і Росії - УНІАН), і які відбудуться найближчим часом - ви побачите повідомлення. Цьому була присвячена перша розмова з президентом", - наголосив Пристайко.

Він додав, що українська сторона хоче дізнатися про результат телефонної розмови канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона і президента Росії Володимира Путіна. "Ми зараз хочемо дізнатися про результати розмови між лідерами Німеччини, Франції і Росії... Ми зараз дізнаємося, і за результатом будемо планувати наші наступні кроки", - сказав Пристайко.