Зеленського запросили до Польщі \ фото УНІАН

Президент Польщі Анджей Дуда запросив президента України Володимира Зеленського відвідати Варшаву з візитом у день річниці початку Другої світової війни.

Читайте такожЮнкер назвав Зеленського новим другом (фото)

У прес-службі глави держави повідомили, що президент із вдячністю прийняв запрошення. У прес-службі додали, що Зеленський подякував Дуді за те, що Україна й надалі може розраховувати на підтримку Польщі і співпрацю у багатосторонніх форматах, зокрема на європейському рівні.

Відео дня

«Я налаштований на сприйняття процесу примирення й недопущення домінування тематики складних моментів історії українсько-польських взаємин на порядку денному стратегічного партнерства України та Польщі», – додав президент.

У свою чергу польський президент зауважив, що це перша зустріч із чинним президентом України, і висловив сподівання, що спільними зусиллями вдасться досягти багато здобутків для двох народів.

«Запевнив пана президента, що він має нашу підтримку у євроатлантичних прагненнях України», – наголосив Дуда та зазначив, що Польща продовжить підтримку зусиль України для відновлення територіальної цілісності та суверенітету у кордонах, визнаних світовою спільнотою.

«Україна – наш добрий сусід, і ми збираємося розбудовувати наші відносини у взаємовигідний та в найкращий спосіб. Україна є великою країною зі значним потенціалом. Ми хочемо допомогти їй розвиватися», – сказав президент Польщі і додав, що рівень двосторонньої торгівлі хороший і є перспективи для його покращення.

Президент Польщі також висловив сподівання на примирення двох країн в історичних питаннях та встановлення правди завдяки роботі експертів.