Підсудність виробництва буде визначати Апеляційний суд / фото УНІАН

Справу про заволодіння державним майном третім президентом України Віктором Ющенком повинні передати до суду протягом двох місяців.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив начальник другого слідчого управління спеціальних розслідувань ГПУ Андрій Радіонов.

За його словами, справу потрібно як можна швидше передати в суд.

Відео дня

Читайте такожДБР вивчає домовленості Ющенка та Саакашвілі щодо поставок зброї в Грузію

"Ми постараємося у двомісячний термін завершити розслідування і направити обвинувальний акт до суду", - розповів Радіонов.

Прокурор пояснив, що поки невідомо, чи зможуть розглянути цю справу в Печерському суді міста Києва, так як більшість суддів цього суду вже задіяні в процесі. Підсудність виробництва буде визначати Апеляційний суд.

"Ми повинні направити (обвинувальний акт - УНІАН) за місцем знаходження органу розслідування - в Печерський районний суд Києва. Нюанс в тому, що багато суддів розглядали наші клопотання в рамках цього розслідування. У такому випадку, вони вже не зможуть бути суддями в цьому процесі. Якщо в Печерському суді не буде суддів, які не розглядали клопотання в рамках цього виробництва, справу буде направлено до Апеляційного суду, який і визначить підсудність виробництва", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, екс-президента Ющенка висунуто підозру за статтею 191 частина 5 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).