У партії Вакарчука наголошують, що закон має бути єдиний для всіх / фото УНІАН

Політична партія "Голос" Святослава Вакарчука у своїй економічній політиці першочергово хоче позбавити олігархів впливу і встановити рівні правила для бізнесу в Україні.

Про це заявив економіст Дмитро Романович, кандидат у депутати від партії "Голос" в ефірі "Громадського".

Читайте такожВакарчук запевняє, що не відіграє "технічну" роль на виборах до Ради

Відео дня

За його словами, перший принцип політсили – закон єдиний для всіх. Саме цього, наголосив Романович, нині дуже бракує українській економіці.

"Коли є якісь привілейовані компанії і здебільшого олігархи, і є малий та середній бізнес, який чомусь не отримує підтримки. Більш того, через регулювання, через монополії вони не мають змоги розвиватися. А в усіх розвинених економіках саме малий та середній бізнес є основою економіки", – пояснив Романович.

Другий принцип "Голосу" – принцип вільної економіки і рівних можливостей для бізнесу. В Україні, зауважив Романович, дуже важке і незрозуміле регулювання.

Він наголосив, що ключова ініціатива партії – позбавлення олігархів їхнього впливу.

"Ми вважаємо, що це величезна проблема для України — олігархи і їхній вплив на оце замкнуте коло, коли олігархи протаскують своїх депутатів, контролюють медіа, де-факто дурять людей і роблять так, щоби вони заново голосували, і з цього отримують корупційну ренту", – зазначив він.

Кандидат у нардепи від "Голосу" додав, що одним із головних інструментів проти впливу олігархів у партії бачать незалежний Антимонопольний комітет.

На запитання, чому для впровадження змін треба йти саме у Верховну Раду, Романович відповів: "Коли ти співпрацюєш з Кабміном, то є якась межа, до якої можна змінювати регулювання. Насправді регулювання закладається в Конституції, а потім вже в законах, і ми часто стикалися з тим, що неможливо покращити життя бізнесу без зміни законів".

Як повідомляв УНІАН, 13 червня 2019 року Святослав Вакарчук представив трьох перших донорів, які зробили внески у фінансування його партії "Голос".