РФ почала роздачу паспортів жителям "ЛДНР" / фото УНІАН

У керівництві бойовиків "ДНР" заявляють, що перша група жителів перетнула кордон з Росією для отримання громадянства РФ.

Читайте такожЄС не планує вводити санкції через роздачу паспортів в ОРДЛО

Про це пише російське пропагандистське видання "РИА Новости" з посиланням на слова так званого "начальника міграційної служби "ДНР" Володимир Краснощока.

Відео дня

Паспорти нібито поїхали отримувати 34 людини. "Сьогодні це перша поїздка. Далі планується практично щодня доставляти громадян на територію Російської Федерації згідно з тими списками, які нам надають", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про отримання російських паспортів жителями тимчасово окупованого Донбасу за спрощеною процедурою.

29 та 30 квітня у Ростовській області відкрилися два центри з видачі російських паспортів жителям окупованих районів Луганської та Донецької областей.

8 травня Кабінет міністрів України прийняв рішення про визнання незаконними російських паспортів, які будуть видавати жителям окупованих українських територій, насамперед Луганської та Донецької областей.