президент відвідає стартап-інкубатор Station / Twitter

Президент України Володимир Зеленський прибув в Париж з одноденним офіційним візитом. Про це повідомила у мікроблозі у Twitter посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Читайте такожЗеленський сьогодні в Парижі зустрінеться з Макроном

«Ласкаво просимо до Парижа, пане президенте Зеленський», - зазначала вона, опублікувавши фотографії прильоту президента України до столиці Франції.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, згідно з програмою візиту президент відвідає стартап-інкубатор Station.

Після цього відбудеться церемонія зустрічі президента разом з дружиною з нагоди офіційного візиту до Французької Республіки.

О 15:30 за місцевим часом запланована зустріч у Єлисейському палаці президента України Володимира Зеленського з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

О 16.30 має відбутись зустріч Зеленського та Макрона зі ЗМІ.

Після Парижа на 18 червня заплановано візит глави Української держави до Берліна, де відбудуться переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

На думку міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, від візиту Зеленського в Париж і Берлін залежатиме, чи займуть канцлер Німеччини і президент Франції відповідну позицію щодо Ради Європи.

«Брюссельський візит – це було таке рекогностування. А от наступний візит до Парижа і Берліна – це буде розвідка боєм. Оскільки на порядку денному буде не просто знайомство, не просто обмін ідеями, обмін позиціями, будуть дуже суттєві питання, від цього залежить наша тактика стосовно окупованого Донбасу, звільнення наших хлопців, політичних в’язнів і військовополонених», - зазначив Клімкін.