Спікер Андрій Парубій під час виступу в Раді / Фото УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що в руках "проросійської маріонетки" прямо чи опосередковано перебувають вже кілька загальноукраїнських телеканалів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час Погоджувальної ради.

Читайте такожЗеленський виступив за посилення санкцій проти РФ для звільнення Криму і Донбасу

Відео дня

"Цього тижня ми з сумом дізналися, що кум Путіна став співвласником ще одного всеукраїнського каналу. В руках проросійської маріонетки прямо чи опосередковано знаходяться вже кілька загальноукраїнських каналів. І це викликає велику тривогу, напевно, у всіх українців, тому що в гібридній війні інформаційна війна є одним із ключових напрямків атак на Україну", - наголосив Парубій.

Він висловив підтримку і солідарність з тими журналістами і співробітниками телеканалу ZIK, які "звільнилися, щоб не стати інформаційною зброєю проти України в руках Кремля".

"Шануємо вашу позицію і принциповість", - сказав голова ВР.

"Я переконаний, що з цього приводу і державні органи влади повинні зробити певні висновки, бо захоплення й окупація українського інформаційного простору є не менш небезпечною, як і окупація українських областей, як і окупація українського Криму", - наголосив Парубій.

Як повідомляв УНІАН, власником телеканалу ZIK став соратник Віктора Медведчука Тарас Козак - член фракції "Опозиційний блок".

Він іде на дострокові парламентські вибори за списком "Опозиційної платформи - За життя", який очолюють кум президента РФ Володимира Путіна Медведчук, а також Юрій Бойко і Вадим Рабінович.

Козак об’єднав три своїх телеканали - ZIK, "112 Україна" та NewsOne - в медіахолдинг під назвою "Новини".