За інформацією журналістів, депутат не чистив,а грався зброєю / фото УНІАН

Загиблий вчора депутат Дмитро Тимчук останнім часом нібито перебував у депресії.

Про це повідомляють журналісти Telegram-каналу The Newsroom. Канал ведуть Тетяна Ніколаєнко і Оксана Денисова - експерти, що входять в топ-10 політичних журналістів України. В різний час вони працювали в "Українській правді" та "Інсайдері".

Читайте такожКриміналісти назвали точне місце влучання смертельної для Тимчука кулі

Відео дня

Отже, за уточненими на цю хвилину даними:

1. Травмата Форт-17Р не було. Був нагородний бойової Форт-17.

2. Депутат, за даними журналістів, не чистив зброю, а нібито грався нею, то вставляючи, то виймаючи магазин, пересмикував затвор, натискаючи на курок "вхолосту". За словами дружини, вона просила його не робити цього, покласти пістолет, але він не слухав. Далі вона говорить, що відвернулася, і тут пролунав постріл ...

3. Версія про самогубство поки не виключена, оскільки депутат останнім часом перебував у депресії, про це знали дружина та сусіди.

4. Проведено необхідні експертизи, в тому числі взяття змивів з рук цивільної дружини Тимчука на предмет наявності там порохових газів.

5. За результатами експертиз, на вже відкрите провадження за ст 115 (умисне вбивство) очікує докваліфікація (або щодо самогубства, або про загибель в результаті необережного поводження зі зброєю).

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 червня, народного депутата Дмитра Тимчука знайшли у власній квартирі з вогнепальним пораненням в голову.

Його колега, депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що Тимчук під час чищення нагородного пістолета завдав собі смертельне поранення.

За фактом загибелі Тимчука відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Правоохоронці розглядають низку версій, серед яких, убивство, нещасний випадок та необережне поводження із вогнепальною зброєю.