Вадим Комаров помер сьогодні після 46 днів у комі  / Вадим Комаров, Facebook

Посольство Сполучених Штатів Америки очікує на ретельне і прозоре розслідування загибелі черкаського журналіста Вадима Комарова, який помер сьогодні вночі, не виходячи з коми, після побиття 4 травня.

Читайте такожУ Черкасах жорстоко побили журналіста Комарова

Про це йдеться у повідомленні Посольства США в Україні у Twitter.

Відео дня

"Ми глибоко засмучені звісткою про смерть черкаського журналіста Вадима Комарова, і ми солідарні з українським народом в очікуванні ретельного, прозорого розслідування нападу на нього", - заявили американські дипломати.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня у центрі Черкас невідомий посеред вулиці раптово напав на Комарова та завдав йому тілесних ушкоджень, після чого зник з місця події.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, але згодом перекваліфікувала на «замах на умисне вбивство».

Комаров перебував у лікарні у стані медичної коми, у нього була глибока мозкова травма. Журналісту зробили дві операції.

За інформацією депутата Черкаської міськради Олександра Радуцького, Комаров у своїх публікаціях неодноразово порушував дуже гострі теми. Одна з найгучніших публікацій за останній час – про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії № 62. Серед інших тем публікацій журналіста – розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція в Черкаській міськраді. У 2016 році журналіста намагалися застрелити.

Сьогодні, 20 червня, після 46 днів перебування у комі, Комаров помер.